Ge ditt skrivande nya miljöer

Ge ditt skrivande nya miljöer

När du skriver är platsen väldigt viktig. Ibland behöver man helt enkelt vara någon annanstans för att kunna skriva, för att få inspiration till sitt skrivande. Att sitta hemma vid datorn är inte alltid optimalt.

Biblioteket

Åk iväg till något bibliotek som du trivs i. Hitta en skön plats och sätt dig och skriv. Bibliotek har en speciell doft, doften av alla böcker, alla skrivna blad, fyller en med ett särskilt lugn. Och att man är omgiven av otaliga böcker är också ganska inspirerande i sig. På bibliotek finns det ofta ett speciellt lugn över miljön, en rogivande känsla (förutsatt att inte massa skolbarn och klasser springer omkring och letar bland hyllorna).

Ute

Sitt ute och skriv en stund. Det händer så mycket utomhus samtidigt som man känner sig väldigt fri ute. Man är liksom inte instängd. Ta in alla dofter och intryck, och bara skriv.

Sommarhus eller fritidshus

Om du har ett sommar- eller fritidshus är det ett givet alternativ. Gör det till din skrivstuga ett par gånger om året. Åk bort till huset ett par dagar och bara skriv. Du kommer iväg samtidigt som du ger ditt skrivande utrymme. En skön getaway med många fördelar.

Miljöbyte är väldigt viktigt för att ge skrivandet möjlighet till utveckling. Det är lätt att man fastnar i sitt skrivande när man alltid sitter hemma vid datorn, det blir liksom svårt att ta in nya intryck och känslor, nya uppslag. Så, ge dig av då och då. Hitta nya platser att skriva på.